Foto: ©  Øyvind Holm Edvardsen

Kongen Kommer: 27. mai 2017 

SPILLESTED:
Gater i Gamle Fredrikstad
BILLETTER:
FRI deltagelse. 
alle 

Kongen Kommer

1700tall festival.

Tjuvraddar fra bakgården

Diverse artister (LT/NO/ES) og deg!

Et gateforestilling produsert i samarbeid med Kong Fredrik IV Tambourafdeling

Artister i forestillingen:  Studium Actoris (NO), Adrian Schvarzstein (ES), JurJūratė Širvytė-Rukštelėate (LT), Lisbeth Tønnesen, Tove Iréne Becker, Mailis Najdorf og Maja Helene Molvær
 
 
En stor, stor takk til Tove som har stått på med rekruttering til kurset og markedsføring! 

"Kongen kommer" er en 1700-tallsfestival som i år feirer 20 år. For å sette ekstra spiss på arrangementet, som er i regi av Kong Frederik IVs Tambourafdeling af 1704, er det lagt inn flere kulturinnslag. Deriblant nettopp Studium Actoris, som til vanlig holder til på Værste.

Studium Actoris regissør og skuespiller, Paolo Martini, fikk oppdraget å stable på beina noe så 1700-tallsk som en blanding av gateteater og teaterformen comedia dell'arte. Han inviterte den svært dyktige skuespilleren og instruktøren Adrian Schvarzstein til oppdraget. 

Adrian er opprinnelig fra Argentina, men bosatt i Barcelona – og opptrer over hele verden. Sistnevnte har flere ganger tidligere vært i Fredrikstad - og mange husker ham nok som blant annet karakteren "Den Grønne Mannen". Mange møtte ham sikkert også under arrangementet «Barnas verdensdager» på Værste 20. mai. 

Resultatet av denne ukes work shop for skuespillere skal i morgen vises som krydder til paraden. Skuespillerne kan dukke opp her og der. Det man skal forvente er rett og slett det uventede. 

Kongens båt var ventet til fergekaien omlag klokken 13. Derfra gikk paraden på kryss og tvers i Gamlebyen, før den endte i området ved Kommandanthagen/Bastion 5, helt sørvest i Gamlebyen. Der ble det underholdning for liten og stor av ymse slag, samt anledning til å få seg mat og drikke.

INFO BROSJYRE